sunnuntai 6. elokuuta 2017

Pisin taideprojekti ikinä


Heippa!

Elokuu ja uudet tuulet. Kesäloman myötä on tullut myös pidettyä lomaa blogista mutta päivitykset palaavat varmasti tavalliseen tahtiinsa jahka arkikin alkaa. Elättelen toiveita, että pääsen moneen asiaan kiinni takaisin jahka arki alkaa. Alan taas lenkkeillä, alan kunnolla opiskella englantia, alan päivittää blogia säännöllisesti, aloitan herkkulakon... No, aina voi toivoa eikö :D

Kesälomapäivät on menneet ihan tavallisissa tunnelmissa. Tehtiin pieni reissu Ahvenanmaallekin ja oli aika mukavaa. Hyvä sää, hyvää ruokaa ja kivoja käyntikohteita. Kuvapuoli jäi aika vähäiseksi (suurin osa otoksista oli ruoasta), joten en varmaan erillistä postausta sieltä tee. Parasta oli varmaan siellä olleet festarit keskellä Maarianhaminaa, joita jäätiin eräänä iltana kuuntelemaan sekä iso valikoima Copic-tusseja siellä olleessa kirjakaupassa. Kyseisen kaupan myyjä oli myös sairaan mukava ja ihana, oli ihanaa keskustella hänen kanssaan.

Vaikka englannin opiskelu ei jaksaisi liiemmin innostaa, niin erään toisen kielen kyllä: sain nimittäin päähäni opetella edes vähän japania. Jep, japania, joka ei todellakaan ole ihan se helpoin kieli. Muutama sana ja fraasi on jo opittu animen kautta mutta melkein mistään verbeistä ei ole paljoakaan hajua, puhumattakaan kirjoittamisesta tai niiden merkkien lukemisesta. Ahkerasti olen yrittänyt viime päivinä opetella japanilaisia tavumerkkejä ja jonkinlaista edistystä on sentään tapahtunut. Vaikkakin ne luultavasti unohtuu heti mielestä, jos en niitä joka päivä kertaa :'D

Animerintamalla jatketaan yhä hypetystä Jojo's bizarre adventurin kanssa ja voin nyt varmuudella sanoa, että sen on yksi lemppareistani ikinä. Viidennen osan animesovitusta odotellaan kuin kuuta nousevaa ja puhelimen kuvagalleria on aivan täynnä kyseisen sarjan hahmojen kuvia. Piirroksia ei ole syntynyt niin kovaa tahtia, kuin haluaisin (varsinkaan lempihahmosta Jotarosta) mutta eiköhän niitäkin ala kertymään enemmän. Tämä rakkaus on mennyt jo niin pitkälle, että menin tilaamaan Jojo-pelin Playstation kolmoselle. Ja siitä on otettu kyllä ilo kaikin puolin irti, olen kyseistä peliä hakannut todella paljon ja nauttinut aivan suunnattomasti.
Tällä hetkellä katselussa oleva Boku no hero academia on myös saanut aikaan todella ison innostuksen ja onneksi jaksoja ilmestyy vielä viikoittain.

Jännää ajatella, että asia, jonka ensin ajattelin vain Katin outona innostuksena on vallannut näin ison osan elämästäni. Aika kauan kesti ylipuhua minut animen katsomisen kannalle (kunnolla, sitä säälittävän hidasta Conanin katsomista ei voi oikein laskea mukaan) mutta Kuroshitsujin näkemisen jälkeen se oli menoa :D Animessa on paljon suuria tunteita, toimintaa, mahtavia voimia ja upeita tarinoita ja se voi saada innostumaan sekä iloiseksi ihan salamannopeasti. Puhumattakaan siitä, miten paljon arvostan että fanitaide on niin iso osa koko hommaa. Olen löytänyt niin paljon uusia, todella taitavia taiteilijoita animeen ja mangaan liittyen ja joitakin töitä voisi jäädä tuijottamaan ikuisuuden ajaksi. Kaiken tämän pääpointtina: olen todella iloinen, että olen näinkin paljon melkein huomaamattani uponnut animen ja mangan ihmeelliseen maailmaan ja en voisi olla kiitollisempi Katille siihen tutustuttamisesta ♥

No mutta vielä muutama sana tämän postauksen kuvamateriaalista. Sen pari postausta takaperin vilahtaneen Dion lisäksi halusin piirtää vielä toisenkin kuvan Katille ihan vaan ilahduttamisen ilosta.
No, kuva ei alun alkaenkaan ollut helpon näköinen ja halusin saada sen niin lähelle täydellisyyttä kuin vain voin. Päätin myös kerrankin laskea piirtämiseen käytetyn ajan ja työn valmistuttua en meinannut uskoa sitä tuntimäärää minkä olin saanut käytettyä. 22 tuntia sain upotettua yhteensä tuohon piirrokseen, joka on heittämällä pisin aika, jonka olen koskaan yhteen piirrokseen käyttänyt. Hieman tuskaista se ehkä välillä oli mutta Katin reaktio oli täysin sen arvoinen. Täysin.


Signeeraus leikkaantuu pois kuvasta mutta uskokaa huviksenne, että minä tämän kovalla työllä tein :'D Sanoisin, että yksi töistä, josta olen kaikkein ylpein ja mihin olen todella tyytyväinen. Muutama pieni virhe löytyy mutta niiden en jaksa antaa haitata. Kyseinen hahmo on siis Giorno Giovanna Jojon viidennestä osasta. Ja voinko tähän väliin sanoa, miten paljon rakastan tuon sarjan tekijän Hirohiko Arakin piirrostyyliä. Niin originaali ja upean näköinen jälki.

Voisin seuraavalla kerralla postailla ison kasan piirroksia, jotka olen saanut aikaan poissaoloni aikana. Koulukin alkaa ensi viikolla (en tahdo) ja silloin tahti piirrosten kanssa hidastuu taas. Pitää nyt vielä nauttia, kun ehtii. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ♥



2 kommenttia: