tiistai 14. marraskuuta 2017

Inktober- piirroksia, osa 1


Hei!

Huhhuh, inspiraatiota kirjoitella ei ole kyllä ollut ja sen huomaa. Aika lentää kamalaa vauhtia, aina tulee eteen uusia kouluhommia ja testejä sekä välillä väsyttää illalla niin paljon, ettei energiaa enää löydy bloggaamista varten. Lukusuunnitelma kirjoituksia varten on sekin jo tehty. Sitä noudattamalla saisin kyllä kaiken vapaa-ajan kulutettua koulukirjojen lukemiseen... Onneksi on lukuloma ennen kirjoituksia.

Lähipäivien ilonaiheita ovat olleet netistä tilaaminen, innostus tulevista käsityömessuista sekä luonnostelu (kuten aina.) Menin tekemään Ebaysta ensimmäisen tilaukseni ja nyt matkalla tänne on Japanista saakka Jojo a go go -artbook, joka on täynnä taidetta Jojo's bizarre adventuresta :D En millään malttaisi odottaa sitä kahden viikon toimitusaikaa, haluan sen kirjan jo käsiini! Päästyäni nettishoppailun makuun itsensä hillitseminen on osoittautunut melko vaikeaksi tehtäväksi ja ostoslistalle on kertynyt järkky määrä tavaraa. Onneksi shoppailuinnostusta pääsee vähän hoitamaan käsityömessuilla, jotka osuvat tälle viikonlopulle. Näitä on taas odotettu kuin kuuta nousevaa, ja en malta odottaa löytöjen tekemistä! Kahdeksassa tunnissa pitäisi ehtiä kiertää koko messualue ja tuhlata puolet pankkitilistä käteisen muodossa...

Näin mallikkaasti puoli kuukautta lokakuun lopusta ajattelin jakaa hieman inktober-piirroksia. Teille, jotka ette tiedä: Inktober on siis lokakuussa järjestettävä piirroshaaste, jonka tarkoituksena on piirtää kuukauden jokaisena päivänä jonkinlainen piirros käyttäen mustetta. Itse osallistuin ensimmäistä kertaa ja pääsin jopa 20. päivän kohdalle. Ensi vuonna yritän sitten saada koko homman valmiiksi :D
Jakelen tähän ensimmäiseen postaukseen puolet ja sitten seuraavaan loput piirrokset. Anteeksi huono laatu, kaikki ovat puhelimen kameralla otettuja (osa myös huonossa valossa) ja instagramin kuvista uudelleen rajattuja, mikä ei tee hyvää laadulle.


Ensimmäisen päivän aloitti kuva Michaelista, jonka tein melko yksinkertaisella tyylillä. Haluaisin todella luoda mangaversion Michaelista joskus myöhemmin niiden tuhannen muun idean lisäksi, joita haluaisin toteuttaa.


Yllätys yllätys, piirros Jotarosta. Tuhersin tämän kanssa kauemmin kuin piti mutta halusin saada yksityiskohdat suunnilleen oikein. Piirrän neljännen osan Jotaroa aivan liian vähän, suurin osa koulupapereissa olevista luonnoksistakin on osasta kolme tehtyjä. Jotaro on kyllä kohonnut suosikkihahmoksi kaikista sarjoista ikinä ja en vieläkään voi käsittää, miten on mahdollista pitää fiktiivisestä hahmosta näin paljon.


Lisää Jojoa päivälle kolme. Josuke on ollut piirroslistalla vaikka kuinka kauan, joten olen tyytyväinen, että sain edes tämän pienen luonnoksen aikaan. Värittäminen oli melko hauskaa tässä työssä ja soveltelin mallikuvan värejä vähän oman mieltymyksen mukaan. Tämän kuvan piirtäminen aiheutti myös jäätävän halun katsoa koko osan neljä anime uudelleen, varmaan ylppäreiden jälkeen maratoonaan hirveän määrän Jojoa.


Michaelin silmät. Yrityksenä oli avaruustyyppinen väritys, joka ei kyllä onnistunut ja jonka vielä huonommin huomaa kuvasta. Varjostuksen tekeminen tusseilla osaa olla myös melko haastavaa. Jokohan kohta osaisin piirtää Michaelin kasvot ulkomuistista?


Toinen, epäonnistunut Michael jonka suurin tarkoitus oli kylläkin testailla vesivärejä tuon vihon paperille. Yllättävän hyvin kesti vettä, montaa kerrrosta päällekkäin ei kyllä kehtaa laittaa. Haluaisin niin paljon tuostakin mallikuvasta tehdä joskus tarkan ja huolellisen työn...


Ilman mallia tehty työ päivälle kuusi. Ideoiden puutteen ja harjoituksen takia väänsin tämän yksinkertaisen luonnoksen. Ehkä sitä vihdoin pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa se anatomian sekä muiden perusteiden perinpohjainen harjoittelu... Harvemmin enää piirtelen ilman mallia, vaikka kovasti kyllä haluaisin osata tehdä niin.


Ainakin yksi kuva Boku no hero academiasta oli pakko saada mukaan, hype tätäkin sarjaa kohtaan on ollut niin iso. Kolmannen kauden pitäisi tulla ensi vuonna, jolloin on odotettavana paljon muutakin. Bungou stray dogs -elokuva on kyllä varmaan kaikkein odotetuin, trailerikin näytti jo niin hyvältä ja lupaavalta. Toivon todella, että sen tekstittämistä ei tarvitse odottaa aivan älyttömän kauan.


Sain vihdoinkin aikaiseksi kyseisen kuvan Sebastianista, joka on ollut mielessä jo kauan. Kuvakulma oli hieman haastava mutta loppujen lopuksi tuosta tuli aika kiva :D Pitäisi piirtää Kuroshitsujistakin jotain taas pitkästä aikaa.


Lisää omalla tyylillä tehtyjä tuherruksia, Kakyoin tällä kertaa. Tuollaisella simppelillä tyylillä on melko hauska piirtää, vaikka lopputulos ei aina mikään hienoin olekaan.


Vielä yksi omasta päästä piirretty luonnos, johon jaksoin lisätä väriäkin tällä kertaa. Tästä tuli loppujen lopuksi aika kivan näköinen.


Nyt ei kyllä irtoa enää tekstiä tämän enempää, väsymys painaa sen verran. Onneksi huomenna on puoli kympin aamu ja todella lyhyt päivä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti